فسخ بیع نامه

فسخ مبایعه نامه ملک( قولنامه):
هر زمان دو نفر برای خرید و یا فروش چیزی به توافق برسند، قراردادی تنظیم و منعقد می‌شود که در اصطلاح آن را مبایعه نامه می‌نامند. به سبب مفاد و قانون هیچ یک از افرادِ قرارداد حق برهم زدن معامله تنظیم شده را ندارند. ولی در مواردِ به خصوص قانون، یک‌سری مجوز چه برای فروشنده، چه خریدار در نظر گرفته شده است تا در صورت نیاز، بتوانند قرارداد را فسخ کنند.
فسخ مبایعه نامه به وسیله حکم قانون یا توافق طرفین ایجاد می‌شود‌.

فسخ مبایعه نامه بر اساس حکم قانونی:

قانون برای جلوگیری از ضرر و زیانی که ممکن است طرفین طی قرارداد ببینند، مستقیم وارد عمل می‌شود و به خریدار یا فروشنده حق فسخ مبایعه نامه را می‌دهد. به این حق برهم زدن معامله 《خیار》 گفته می‌شود.

فسخ مبایعه نامه بر اساس توافق طرفین:

طرفین قرارداد می‌توانند با ایجاد توافق ضمن عقد یا در خارج از عقد برای طرفین معامله و یا حتی شخص ثالت، حق فسخ در نظر بگیرند.
برای نمونه: طی معامله ملکی، قید شود که هر کدام از طرفین معامله به مدت سه ماه حق فسخ آن را دارند.

نکاتی حقوقی در خصوص مبایعه نامه:

۱. در صورتی که با جمعی از خریداران رو به رو شدیم، مبایعه نامه باید به امضای کلیه خریداران برسد و سهم هرکدام مشخص شود.

۲. اگر در جلسه، وکیلِ خریدار حضور داشته باشد و آن خرید با وکالت انجام شود، باید اصالت وکالتنامه، هویت وکیل و اصیل بررسی شود و از وکالتنامه رونوشت گرفته شود.

۳. فروشنده قادر به استفاده از حق حبس می‌باشد؛ یعنی با توجه به شرایط مندرج در قرارداد تا زمانی‌ که مبلغ معامله پرداخت نشده باشد می‌تواند مال را تحویل ندهد.

شرایط فسخ قرارداد از طرف فروشنده، به کیفیت تنظیم و نحوه نوشتن متن قرارداد های خرید ملک بستگی دارد.
بعد از احراز وجود حق فسخ بر اساس ماده یا مواد قانونی مربوط به حق فسخ فروشنده و در فرض عدم قبول فسخ قرارداد از ناحیه خریدار، تنظیم و ارسال اظهارنامه اولین اقدام حقوقی است. در خصوص این موضوع و تمامی اقدامات حقوقی ازجمله ملکی، نحوه نوشتن و تنظیم متن مبایعه نامه، طرح صحیح و اصولی دعوی فسخ در دادگاه های حقوقی، مستلزم‌ مشورت گرفتن با وکلای با تجربه در زمینه های ملکی، امری ضروری و واجب است.

فروش مال غیر:

زمانی فروش مال غیر رخ میدهد که شخصی بدون داشتن مالکیت چیزی و بدون اجازه مالک حقیقی‌اش، آن را به فروش برساند.

فروش مال غیر با مبایعه نامه یا قولنامه و نحوه ابطال آن: رد کردن معامله و باطل کردن آن در معامله( مال غیر) به هر شکلی ممکن است. برای نمونه می‌توان برای تنفیذ یا رد، تلفن کرد یا حتی برای طرف مقابل پیامک فرستاد. اما راهی قانونی و رسمی وجود دارد؛ ارسال اظهارنامه که به وسیله آن رد معامله را به طرف معامله اطلاع می‌دهد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *